Hae tästä blogista

torstai 3. elokuuta 2017

Tässäpä meidän takapihan terassi


Kesän alussa meidän takapihalle miehen nikkaroimana rakentui terassi. Sitä ennen oli vain kaksi vanhaa, kulunutta porrasta takaoven ja varaston edessä sekä pieni läntti kulunutta betonia maassa. Portaat olivat liikuteltavaa mallia ja sen myötä jokseenkin lapsiperheessä vaaralliset. Talvella betoni oli nykytalvien lauhaa-pakkasta-lauhaa-vaihteluiden takia usein jäinen. Takapiha ei houkutellut muutenkaan oleskelemaan muuta kuin pakolliset lasten ulkoilut. 

Kesä alkaa olla loppusuoralla ja parin kuukauden testin perusteella terassi on toimiva. Terassi laajeni alkuperäisestä suunnitelmasta n. metrin verran pidemmäksi, joka osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Nyt terassille mahtuu ruokapöytä, grilli, kukkaruukut ja tulevaisuudessa myös Ikean valkoiset löhötuolit. Kukkaruukut ovat Hankkijalta ostettu. Ne ovat betonia ja tarpeeksi painavat, ettei lapset saa niitä kovin helposti kumoon. Tramppa löytyi facen kirpparilta ja on piste iin päälle ;) Takapihalla on nyt viihtynyt aikuisetkin paljon paremmin lasten touhutessa.

Terassilla on juotu päiväkahvit, syöty lounasta, päivällistä ja jopa iltapalaa. On lueskeltu, laitettu kirppistavaroita, leikitty ja vietetty iltaa aikuisten kesken. Takaterassi antaa paremmin yksityisyyden aikuistenkin illan viettoon, johon etuterassi muutaman metrin päässä tiestä ja naapureiden katseista on huono. Esimerkiksi omat 30v. juhlat oli mukava viettää kaveriporukalla terassilla grillaillen ja nautiskellen säänkin suosiessa ainakin ilta-9 asti. ;) 

   



 
  
Suunnitelmissa on vielä laittaa Ikean PS Vägö muovituolit, eteisen kelta-valkoraitainen matto ja seinään muovinen kenkäsäilytin, johon saa viltit ja istuintyynyt säältä suojaan. Liäksi taka-alalla näkyvälle riippukeinulle tulee telin terassin reunamille. Kaikki aikanaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti