Hae tästä blogista

perjantai 30. kesäkuuta 2017

Sisustajan Rovaniemi - vinkkejä ostoksille ja ideoita




Pikku hiljaa matkailun kasvettua on Rovaniemelle kasvanut sisustuksen puolellekin jo melko kattava valikoima liikkeitä ja valikoimaa. Keskityin tarkoituksella melko pitkälle vain keskustan alueeseen, koska valikoima on runsas yhdellä kerralla julkaistavaksi.
Ensimmäisenä vielä hetken kaupungin keskustan tuntumassa sijaitseva Tavarataivas Ajantasku on sekoitus modernia ja maalaisromanttista. Löydät liikkeestä ihanat antiikkimaalit, modernit seinäkellot ja ihania erikoisia pienkalusteita. Liike on muuttamassa keskustan pääliikekadulle.


Sisustuspalvelu-nimisestä liikkeestä löydät Svaneforsin kauniit matot, upeita tekstiilejä ja saat halutessasi suunnittelupalvelunkin. Liike sijaitsee vanhassa Rautatieläisten talossa kaupungin keskustan tuntumassa. Tunnistat liikkeen vaaleanpunaisesta ulkokuoresta.


Kankaita ja ompelutarvikkeita haluavan kannattaa suunnistaa Signesiin. Pari vuotta sitten uudistuneessa liikkeessä on laaja valikoima kankaita ja kaupungin paras valikoima nappeja. Kankaista löytyy mm. Vallilaa ja ihania lasten kuoseja.


Pieniä tuliaisia ja kodin käyttötavaroita löydät Sampokeskusessa sjaitsevasta Tiinuskasta tai keskustan tuntumasta Lauri Tuotteet- myymälästä. Lauri-tuotteet sijaitsevat 1800-luvun hirsitalossa ja miljöö on jo pelkästään näkemisen arvoinen.


Käsin tehtyä arvostavan kannattaa suunnata Mainoa Craft&Desingiin tai Taito Lappiin. Mainoassa on laaja valikoima suomalaista käsityötä ja Taito Lapissa voit vaikka tilata itselle kangaspuilla tehdyn aidon räsymaton.


Alle vuoden vanha Your Piece of Finland - liike sijaitsee ihan ydinkeskustassa kävelykadulla ja tarjoaa laatumerkkejä kuten Saana&Olli, Balmuir, Minna Parikka jne.



Rovaniemeltä löytyy myös hyvä valikoima kirppareita. Ehdottomasti oma suosikkini on Varastotien kirppis, joka sijaitsee keskustasta noin 1,5 kilometrin kävelymatkan päässä. Sieltä löytyy yleensä aina jotain. Yläkerrassa on valikoima vanhaa kodin tavaraa talon myymänä ja alakerrassa asiakkaiden pitämiä pöytiä, josta voit tehdä edullisesti löytöjä itselle tai lapsille. Varastotien lähes naapurissa sijaitsee kirppari ja arvotavaramyyntiliike Vintikki ja keskustassa puolestaan Tuhat-tori. Molemmat ovat myös kattavia tarjonnaltaan.


Inspiraatiota hakemaan kannattaa suunnata hyvin kasvaneseen ja kattavaan kahvila- ja ravintolatarjontaan. Kahviloista ehdottomasti kannattaa testata ihan pelkästään jo sisustuksen puolesta kesän aukioleva nuoren yrittäjän Koirakahvila Makijaa, suosittu ja trendikäs Cafe&Bar 21 ja kotoisa Hostel Cafe Koti.


Ravintoloista puolestaan sisustuksen on ottanut haltuun Arctic Boulevard Arctic Light Hotellissa, Ravintola Nili lappilaisuudellaan ja Street Bistro Ravintola Roka.


Kesän muita ehdottomia nähtävyyksiä on Arctic Art And Desing-taidekatu Valtakadulla, ikisuosittu Alvar Aallon suunnittelema kirjasto-teatteri-kompleksi ja Tiedekeskus Pilke. Taidekadulla vaihtuvat teokset kesän aikana. Alvar Aallon tunnelman voit aistia kirjaston pääsalissa ritiläpenkkien ja muiden Aallon kalusteiden keskellä. Ota hyvä sisustuslehti tai -kirja ja pysähdy hetkeksi. Tiedekeskus Pilkkeessä saat ihailla puurakentamisen taidonnäytettä niin sisältä kuin ulkoa. Kaunis rakennus ja sisällä voit nähdä mihin kaikkeen puu taipuu. Keskuksen aulassa on monipuolinen kauppa, josta löydät sisustukseen vaikka ja mitä. Myös ihania lasten puisia leluja kannattaa ostaa vaikka tuliaisiksi.


Kaikki mainitsemani kohteet eivät ole kuviin tällä kertaa päässeet ja varmasti näiden lisäksi on monia muita kohteita, missä käydä. 
 

2 kommenttia:

  1. Ihania paikkoja olisi kaikki nuo :) Löytyisi taatusti paljon ostettavaa :) mukavaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta ja mukavaa loppukesää! :)

      Poista